Dragi bucureșteni: CU PLĂCERE !!!


Primul guest-post a lui Mugur B.

În urmă cu câteva zile, de fapt cred că sunt săptămâni, vorbeam cu Mugur despre un guest-post. Am așteptat, am așteptat și am tot așteptat și într-un final am primit unul pe care să îl public până îl termină pe celălalt. Da, o să mai fie post-uri scrise de Mugur! Celălalt e surpriză, așa că vă delectați cu ce aveți până îl termină. 

P.S: Între noi fie vorba, Mugur e făcut cu vreme! 🙂 

Să începem:


”Acum vreo doi ani am trimis următorul e-mail Administrației Parcurilor din București:

Propunere de colaborare
Bună ziua! Mă numesc Mugur Bunea și sunt din Sinaia. Vă scriu în legătură cu acest semn pe care l-am văzut în Parcul Herăstrău:
12279239_10206674962965461_1488296730846179886_n
Reacția oricărei persoane la citirea acestui text, care pare scris de Elena Băsescu, ar fi un hohot de râs…
Aș dori totuși să am o reacție pozitivă și să îmi ofer, la modul cel mai serios cu putință, serviciile de consilier de limba Engleză. Sunt dispus să lucrez pro bono la proiectul de traducere a semnelor din parcuri, nu de alta, dar mi-e rușine, ca român, că ar putea vreun străin să citească ororile dumneavoastră.
Dacă sunteți interesați de oferta mea, voi reveni cu un CV.
Vă mulțumesc.
Mugur Bunea.
Vă dați seama că nu mă așteptam să mi se răspundă… Doar suntem în România.
Ei bine, spre uriașa mea surpriză, am primit, după mai puțin de o săptămână, următorul e-mail:
Buna ziua,
Va multumim pentru propunerea si oferta dumneavoastra privind schimbarea textului descriptiv de pe hartile parcului Herastrau. Dorim sa va informam pe aceasta cale, ca in urma sesizarii dvs, de curand s-a dispus schimbarea acestor harti cu unele actualizate, facandu-se inclusiv schimbarea textului in Lb. Engleza.
Textul actual in Lb Engleza este conceput de angajatii ALPAB din departamentul Relatii Publice Interne si Internationale. Mai jos v-am atasat corpul textului ce a fost inclus pe harta din Parcul Herastrau, in speranta ca acest text va va multumi din punct de vedere literar si gramatical .
Extras din textul istoric in Lb. Engleza :
“Herastrau Park was inaugurated in 1936 as “Carol The Second” on a slough area in the north side of the capital. It is one of the biggest lakes of Bucharest lying on a 110 hectares surface. The projects for the park were realized by architects Pinard and Rebhun who contributed to the vegetation arrangement and composition (trees, bushes, flowers) , leaving a special mark on the park. In the meantime, the idea that the park can be arranged in two areas had emerged: the old park – a quiet zone dedicated to relaxing and culture ; and across the lake – dedicated to sport activities and entertainment events. The second area was designed by the architects Visan and Mateescu, so that the harmony between the two areas was to be maintained.”
Acest text este in momentul de fata afisat pe toate hartile din Parcul Herastrau. Toate hartile parcurilor din Bucuresti vor fi refacute, inclusiv textul istoric si descriptiv.
Va multumim pentru aducerea la cunostinta a acestor aspecte,
Andrei Sava,
Serviciul Relații Publice și Internaționale Primăria Municipiului București Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București
_Tel: 0723 333 459_
_E-mail: andrei.sava@alpab.ro_
_www.alpab.ro_

Poți să îți dai cu părerea aici:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s