Ce ţi-e şi cu politica asta?


Am postat şi eu zilele trecute ceva pe profilul de Facebook ce are legătură cu politica. Nu mă bag de obicei în astfel de subiecte pentru că nu sunt punctul meu forte, dar acum am zis că am tot dreptul(şi pe stângul) să o fac fiind vorba despre localitatea în care stau.

Se alege primarul la noi(din nou). De ce? Fostul s-a certat cu legea şi şi-a dat demisia.
Trecem peste ca altfel nu termin de scris până mâine şi vorba aia „ziua-i numa’ ceas”.

Ce vreau să spun prin acest articol? Aveţi răbdare că vă spun.

Făcându-mi calculele, am stat, am analizat şi am ajuns la concluzia că politica e o curvă. O poţi întoarce pe toate părţile şi tot în favoarea ei cade.
În politică e exact aşa ca la religie, crede şi nu cerceta! Dacă cercetezi rişti să afli prea multe şi să îi superi pe ‘ăi mari.
Cine sunt cei mari? Ştiţi voi! Cei ce trag sforile, cei ce conduc, cei ce sunt în spatele celor ce conduc. Pentru că da, de cele mai multe ori în spatele conducătorilor sunt alţii care trag sforile.

Luăm ca exemplu o campanie electorală.

Ca în orice campanie X-ulescu, Y-ulescu şi Moş Ioan fiecare canditat din partea unui partid(de cele mai multe ori tronează PSD şi PNL, apoi mai vine un ALDE sau PMP)se împung între ei şi se laudă care cu ce o să facă dacă o să câştige.

Prima fază:
Toţi vin cu discursul pregătit pe la porţi să te convingă să-i votezi.
Îţi promit marea şi sarea, îţi trântesc o găleată şi un pix, un kg de făină şi un litru de ulei şi tu mergi şi pui ştampila. Dacă nu reuşesc urmează faza a doua.

A doua fază:
Tot în campania electorală întâlnim gradul 2 de promovare. Vin curduşii, căţeii candidatului şi te roagă în fel şi chip să îi votezi „şefuţul”, altfel „şefuţul” nu câştigă alegerile şi ei îşi pierd locul de muncă. De cele mai multe ori acei căţeluşi sunt cunoştinţe, prieteni de familie trimişi special că ştiu că nu îi poţi refuza.

No, acum dragii mei vă rog a vă da cu părerea despre campanii electorale, candidaţi şi politică în general!
Eu am transpus părerile mele aici.
Părerea mea e că nu contează culoarea politică partidului din care face parte candidatul ci contează ceea ce o să facă acel candidat pentru localitate/ţară(depinde de tipul de alegeri).

P.S: Pe această cale vă rog să ieşiţi la vot când e de votat. Să analizaţi bine candidatul şi partidul. Să faceţi alegerea corectă.
Schimbarea pleacă de la noi!

Reclame

2 gânduri despre &8222;Ce ţi-e şi cu politica asta?&8221;

  1. Bine punctat,intr-un fel,Ela. Când e vorba de alegeri locale,e bine sa votăm omul (candidatul),nu partidul. Să dea Dumnezeu, să câștige un candidat gospodar și cu frică de Dumnezeu.

    Apreciat de 1 persoană

Poți să îți dai cu părerea aici:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s